Het Adoptie Atelier

coaching, therapie en groepswerk bij adoptie- en afstammingsvraagstukken

AGENDA

2021 - 2022

Groepstherapie Adoptie Intensive (3 dagen)

Lente 2022 (op inschrijving)

Themadag Verbinding & Liefde

Op inschrijving

Partnerdag (voor geadopteerde en partner)

Op inschrijving

Workshop Helen wat gebroken is (Kintsugi)

vr. 12 november 2021 (bijna VOL)

Themadag Adoptie & Veerkracht


Op inschrijving

Adoptie & Je Brein


zo. 10 oktober 2021 (bijna VOL)

Workshop Kintsugi: Helen wat gebroken is


za. 27 november 2021

Contact met lotgenoten: Priceless!

Veel herkenning en erkenning!

Ik ben niet meer de enige, wat ik altijd had gedacht.

Inspirerend, motiverend, open, bewegend, zen.

Ik heb het heel positief ervaren. En er veel aan gehad.

Zeer waardevol. Nieuwe inzichten gekregen door het bewust aandacht geven aan adoptie en wat het precies betekent.

Sfeer was fijn, goede en duidelijke inzichten opgedaan. Inhoud was overzichtelijk. 

Fijn om andere geadopteerden te ontmoeten en erg fijn om jezelf zo erg meer te leren kennen. De sfeer is openlijk, je kan echt jezelf zijn en er is ruimte voor jouw persoonlijke situatie. 

Ervaringen van andere geadopteerden geven meer inzicht. De gezamenlijke oefeningen zijn erg handig en goed.

Feedback van oud- deelnemers


Interesse in groepsbijeenkomsten, een themadag of een workshop? Zorg dat je er vroeg bij bent en wees een EARLY BIRD. Schrijf je nu in. Je bent zeer welkom.

Bij vroege inschrijving krijg je 15% korting op jouw deelname. Check per aanbod wanneer je in aanmerking komt voor de "early bird korting". Dus aarzel niet en schrijf je in. Want delen is helen. Je bent zeer welkom.

WAAROM GROEPSWERK

Veel geadopteerden vinden het moeilijk om hun worstelingen en levensvragen te delen met anderen. Vaak kunnen ze er geen woorden aan geven of voelen ze zich onbegrepen en ongehoord. Terwijl er een enorme helende kracht zit in delen.


Wanneer de ander echter ook is afgestaan en geadopteerd valt er een hele hoop ruis weg. Vaak heeft men dan aan één woord genoeg om de ander te begrijpen. Tegelijkertijd valt er veel van elkaar te leren. Want iedereen loopt zijn eigen pad en heeft zijn eigen tempo en uitdagingen. Maar de verwantschap die blijft en vormt een mooie basis voor verbinding en onderlinge versterking.


De laatste drie jaar heb ik meerdere groepsbijeenkomsten als therapeut en coach begeleid. Toch blijft het nog steeds prachtig om te zien hoe snel de deelnemers herkenning vinden bij elkaar en daarmee ook erkenning van hun eigen worstelingen en proces, in een veilige en warme omgeving.

WAT DOEN WE

Het Adoptie Atelier organiseert al sinds 2018 diverse themabijeenkomsten, groepstherapie, workshops en seminars voor volwassen geadopteerden. Doel is om persoonlijke groei te stimuleren, door bewustzijn en acceptatie van de thema's die gerelateerd zijn aan (de eigen) adoptieproblematiek. Dit in een veilige omgeving, samen met lotgenoten en onder leiding van een of twee professionele coaches/therapeuten die zelf ook geadopteerd zijn.


In de groepsbijeenkomsten en groeps-therapie wordt gewerkt aan de hand van de belangrijkste thema's die met afstand en adoptie te maken hebben. Als deelnemer wordt je hierin geraakt in je eigen proces en maak je onderdeel uit van het groepsproces. In een workshop of seminar staat meestal één thema centraal.

Al deze activiteiten vinden plaats in de praktijk van het Adoptie Atelier, in een ruime yurt op een prachtige landelijke locatie.